Список справ, котрі потрібно вирішити до і після прибуття до Польщі

Додаткова інформація на сайтах соціальних мереж:
fecebook vkontakte

Перед приїздом до Польщі РозгорнутиЗгорнути

У випадку перебування протягом періоду до 90 днів - від візового обов’язку звільнені громадяни таких держав: Андора, Антигуа і Барбуда, Аргентина, Австралія, Багамські Острови, Барбадос, Бразилія, Бруней Даруссалам, Чилі, Хорватія, Гватемала, Гондурас, Ізраїль, Японія, Канада, Південна Корея, Коста-Ріка, Малайзія, Маврикій, Мексика, Монако, Нікарагуа, Нова Зеландія, Панама, Парагвай, Сальвадор, Сан-Марино, Сент-Кітс і Невіс, Сейшельські Острови, Сінгапур, Сполучені Штати Америки, Уругвай, Ватикан, Венесуела, Норвегія, Ліхтенштейн, Ісландія, Швейцарія, а також мешканці Гонконгу (SAR) i Макао (SAR), адміністративних районів Китайської Народної Республіки, та британські громадяни Гонконгу (англ. British Nationals (Overseas)). Віза не вимагається також від громадян Європейського Союзу.

Громадяни країн, що не входять до Європейського Союзу або країн членів EFTA до прибуття у Польщу - повинні отримати візу в консульстві Польщі.

При в"їзді на територію Польщі  необхідно:

  1. Обґрунтувати мету та обставини запланованого перебування, подати документи, що підтверджують це.
  2. Мати й показати прикордонній службі - медичне страхування на період запланованого перебування за кордоном.
  3. У разі в’їзду на національній візі, потрібно мати при собі достатньо засобів для існування на час  запланованої поїздки і повернення в країну походження чи транзиту або документ, що підтверджує можливість отримання таких засобів відповідно до закону.
Як владнати формальності:

Уся інформація, що стосується легалізації перебування в Польщі знаходиться тут.

Після прибуття до Польщі РозгорнутиЗгорнути

Крок 1

Після прибуття до Польщі - іноземець повинен зареєструвати тимчасове проживання в Люблінському міському управлінні за адресою вул.  Венявська 14 (поль. ul. Wieniawska). Іноземець повинен це зробити  упродовж  чотирьох днів від дати перетину кордону з Республікою Польща. Пред'явлення документу, який підтверджує реєстрацію, знадобиться також в ході процедури легалізації перебування іноземця.

Як владнати формальності:

Крок 2

Не менше ніж за 45 днів перед закінченням періоду проживання - легалізуй своє перебування.

  1. Громадянин Європейського Союзу, Європейської асоціації вільної торгівлі (EFTA) або член  сім'ї  громадянина Європейського Союзу чи Європейської асоціації вільної торгівлі, перебуваючи на  території Польщі, зобов'язаний зареєструвати своє місце проживання,
  2. Член сім’ї громадянина ЄС або Європейської асоціації вільної торгівлі, не будучи громадянином ЄС або EFTA  - повинен отримати карту побуту для громадян ЄС члена сім'ї або ЄАВТ.
  3. Громадяни країн, які не входять до складу Європейського Союзу або країн ЄАВТ, повинні  отримати  дозвіл на тимчасове проживання.

Заяву про надання дозволу на перебування (karty pobytu) потрібно керувати до Воєводи, відповідного до місця перебування, не пізніше наступного робочого дня після 3-х місяців з дати в'їзду на територію Польщі.
Іноземець, який перебуває на території Польщі, повинен подати заяву для отримання дозволу на тимчасове проживання принаймні за 45 днів до закінчення терміну дії візи або попереднього дозволу на перебування.

Як владнати формальності:

Крок 3

Як тільки Ви отримаєте дозвіл на перебування в Польщі більш ніж на 3 місяці, ви повинні зареєструвати перебування на більш ніж 3 місяці.

Як владнати формальності:

Вся інформація, що стосується легалізації побуту в Польщі знаходиться тут.

 


Дізнайся більше

Про Люблін

Дізнайтесь найважливіші інформації пов'язані з містом і з життям у ньому

Пропозиції навчання
Де можна вчитися і які напрями можна обрати
Стипендії

Дізнайтеся, як можна фінансувати своє навчання в Польщі